UDSTILLINGER I DANMARK

Filderstadt, Germany 2019

With our friends Inge and Najib in Germany. Our friendship goes back a long time.
Najib and I met some 45 years ago - one evening at the youth hostel in Vienna.
Maybe it's a twist of fate that we are born the same year with only 3 days between us?

Najibs wife, Inge, had decided to give Najib the painting of the ferry "Mary" as a birthday present. They both know the ferry from their visit here to Hvalpsund a year ago.

I'm both proud and happy that she chose this painting as her gift for Najib.

The ferry is a symbol of connecting people! And it shines doing so!

Museet Herregården Hessel, 2019

Valborg aften åbnede en ny udstilling: "Vævelauget på Hessel - en god stund".
Det, der startede som en fototur for at få vævemotiver til et par nye malerier, udviklede sig overraskende og let til en udstilling sammen med vævelauget på Hessel og museumsleder Bodil Jacobsen.

Gennem en ven, Jette Stevns, fik vi grønt lys fra vævelauget til at komme og fotografere. Vi kunne frit gå rundt og tage fotos på overetagen af forvalterboligen, hvor vævelauget holder til.
De noget tætte forhold med alle vævene og de skå vægge, blev rigelig opvejet af den hjælpsomhed, ro og varme, som lauget udstråler - deraf kom titlen på udstillingen.
Da væverne så nogle af de fotos, som Anette havde taget, kom de med et forslag om, at disse fotos blev brugt til deres årlige udstilling, som nu kan ses på Hessel.
Billederne, her på siden, viser nogle eksempler fra udstillingen. 

Der er fotos af hver af de vævere, der har været på holdet den forgangne sæson.
Lige så let, som det var at arbejde med vævelauget, var det at hænge fotoene op til udstillingen, da museumsleder Bodil Jacobsen havde lavet et godt oplæg, der gjorde det let at strukturere og fordele fotoene, så de kom til at hænge i forbindelse med vævernes arbejder.

Det første maleri er færdigt og indgår i udstillingen. Det viser Elisabeth og Jonna, der arbejder sammen om at bomme til det viskestykke, som nu hænger ved Elisabeths arbejder.

Det andet maleri, som jeg er i gang med,viser Anne Lise i færd med at sølle. Det er tilfældigt, at begge malerier viser det indledende arbejde, men samtidigt understregr det, at forberedelsesarbejdet er krævende og meget afgørende for det endelige resultat.

Tålmodighed, ro, hjælpsomhed og vedholdenhed, men bestemt også glæde ved at være der sammen, var den atmosfære vi mærkede, da vi opholdt os i vævestuerne.

På alle måder en ren fornøjelse

Tak til vævepigerne
Tak til Bodil 

Sjørring Idræts- og Kulturcenter, Thy 2018

Den 28. oktober deltog vi i Sjørring Kunst- og Vinmesse. Det blev en dag fyldt med oplevelser og gode indtryk - kunst, flinke mennesker, musik, portrætkonkurrence, god service og meget folkeligt.
Her nogle fotos fra dagen, der giver lidt indtryk.

Familien kikkede forbi, her er Rita og Lea ved at se mit katalog med alle malerier

Koltgården, Hasselager 2018

Hele oktober måned har 30 billeder udsmykket fællesalen og den store gang på lokalcenteret Koltgården. Vi lavede udstillingen i samarbejde med Koltgårdens Kunstforening og Inge, som er en af de mange aktive frivillige på centeret.
Netop som vi havde hængt bl.a. høstbillederne fra Louns op holdt centret deres årlige høstfest 🙂 - det er da samarbejde! 

Som noget nyt var der også nogle af onkel Karls billeder med. På øverste hylde kan I se et par af hans frihåndstegninger.

Der var også et af søster Toves billeder og to af bedstefar Christians tegninger.

  

Galleri 14, Farsø - ny udstilling efterår 2018

I slutningen af september hængte vi en ny udstilling op. Den indeholder motiver fra Kina, Tibet og Japan, og er på den måde en slags særudstilling, også for Galleri 14.

Vi synes det er en god og flot udstilling, og det er rart at se billederne sammen med god plads.
Vi fik god hjælp fra Erik og Laila til ophængningen.

Den 10. marts var der fernisering.

Der var en 40 stykker mødt frem til endnu en hyggelig eftermiddag.  Vi tre nye udstillere viste vores respektive udstillinger frem og fortalte lidt om vores arbejde.

Jeg vil foreløbig udstille i marts, april og maj måned.   


Tidens Kunst 2018, Messehallerne i Års

For første gang deltog vi i 'Tidens Kunst', der er en årlig tilbagevendende weekendudstilling i messehallerne i Vesthimmerland.
Mere end 80 kunstnere udstillede malerier, skulpturer, glas, træ, fotos og keramik.

Vi fik solgt et maleri på udstillingen, så også på den front var det en succes.

Randers Fjord Center, Danmark 2017

The silver wedding couple Annette and Ole take a look at their new painting: 'Travelling'.
This happened just at the start of the the cellebration, the party looking on.
  
The three of them - son Mathias can here be seen on the left side - in the painting he is sitting in between Annete and Ole in the canoe. The first leg of the waterway symbolises their first 25 years - around the bend the next 25 years are waiting for them.  

Sønderborg - Danmark 2016

When we visited uncle Karl, he recived the painting 'Mik and Mik' as his 85 year birthday gift. I'm proud he and his daughters, Anneli and Helle, like the painting.

København - Danmark 2015

In the summer 2015 we met long time friends Else and Jonas.
We took the opportunity to give them an aquarelle. Here they take a look at their new 'Administrador' aquarelle.

Køge - Denmark 2014

Eva and Bård are taking a look at their painting(s) 'In the heartland of Angola'. We developed the idea for the paintings  together, based on the research work we collaborated on in Angola, 2009.

This research work with Eva really was an experience, very rewarding, which has benefitted us ever since. A heartfelt 'Thank you'!

Køge Tax Department - Denmark 2014

The art association invited Tove and I to make an exhibition. We were pleased with this oportunity, as the tax authority building had amble space to exhibit many works at the same time and place. Wonderful.

The art assiciation and employees bought several works, so it became a very possitive experience.
Bovbjerg Lighthouse - Denmark 2012

Opening ceremony with speeches, music and songs.

Thomas Fabricius, a friend from the time back at Nr. Nissum College, held the opening ceremony speech at the exhibition. He was an active member of the group of volunteers running the community lighthouse project.