Månedens maleri 2022

xxxxx
Her fra juni vil der være en pause med denne side. Jeg har prøvet forskellige arbejdsmåder af, men der er vedvarende et problem i feltet mellem et par arbejdsdage og det at frembringe et værk, som jeg synes, jeg kan præsentere.
Derfor bruger jeg nu noget tid på at arbejde med nogle nye grundlæggende færdigheder.
Måske kommer der undervejs et billede, som jeg vil lægge op. Lige nu tænker jeg, at de næste par måneder kommer til at gå med dette.
Jeg vender tilbage, forhåbentlig med nogle nye spændende billeder 🙂


På denne side kan du lige nu se følgende 'Månedens maleri' fra 2022:

Maj - Ved Hestbæk strand
April - Kernebideren ved fuglehuset
Marts - Flagspætten i morgensol
Februar - Ved Ulbjerg Klint - akvarelkursus
Januar - Vinterdag ved Bavnehøj


Ideen er, at jeg hver måned laver et maleri, der dels er en aktuel situation her fra området hvor vi bor, og dels er et arbejde, som jeg forsøger at gennemføre på en til tre arbejdsdage.
Sidste år var alle malerier med motiver her fra Hestbæk, i år bevæger jeg mig mere rundt på Louns halvøen. Jeg planlægger også at komme ud og male 'på stedet'.

På den måde skal jeg beslutte og arbejde noget hurtigere end jeg normalt gør, når jeg maler. Motivet vil ikke være det samme, men det vil være her fra stedet. Det er også en træning i at 'se': se og finde motiver, se på de umiddelbare omgivelser, og se dagens og tidens lys og farver.

Selve tempoet i arbejdet (med eller uden skitse) betyder også, at jeg må arbejde på en anden måde. Maleriet bliver ikke så gennemarbejdet, som det normalt er. Det har nogle andre kvaliteter, og gør måske også malerierne mere umiddelbare.
Nogle gange kan maleriet tage det flere dage, da jeg ikke altid 'bare' kan få den virkning frem jeg ønsker at vise. Månedens maleri bliver dermed, ligesom med de malerier, der tager væsentlig længere at male, en læreproces og udfordring.

Jeg håber, at der kommer nogle billeder ud af det, som I vil synes om og glæde jer over.